Luchtkwaliteit meting

Het project Hollandse Luchten, i.e. het meten van de luchtkwaliteit in Laren en Blaricum, krijgt een vervolg. De metingen richten zich op stikstof en fijnstof. Stikstof wordt gemeten met zogenaamde Palmes buisjes. Deze hangen op twee plaatsen langs de A1; bij de Brink hangt er ook een.

Het project wordt nu voortgezet met het meten van fijnstof. Dit gebeurt met kleine sensoren. Deze worden bij inwoners van Laren en Blaricum geplaatst, totaal 15 stuks. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een sensor bij hun woning willen plaatsen. Een deel zal langs de A1 en de A27 worden geplaatst, een deel elders in beide gemeenten.

> De komende twee weken worden vrijwilligers voor plaatsing geworven; er komt deze week in een oproep in het Laarder Journaal

> Op 29 november vindt de startersbijeenkomst plaats. Hier wordt het project Hollandse Luchten geïntroduceerd en er wordt gestart met het opstellen van de meetvraag.

> Op 15 december wordt deze meetvraag afgerond en op basis daarvan wordt bepaald waar c.q. bij welke vrijwilligers de sensoren worden geplaatst.

Bij de BPV’s ARGUS en Westerheide zijn we vooral op zoek naar locaties langs de A1 en Hilversumseweg.

Op de website https://hollandse-luchten.org/ kunt u meer informatie vinden.

Indien u belangstelling hebt mee te doen aan dit project kunt u zich opgeven bij Evert Lammers (BPV Westerheide): evertlammers@xs4all.nl

Met vriendelijke groet,

Hanneke de Greef-BrederoSecretaris BPV ARGUS

Print Friendly, PDF & Email